7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Απονομή σύνταξης στην οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Απονομή σύνταξης στην οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Την απονομή  σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός η κίνηση αυτή ήταν «το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε» ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσία δαπάνη τελέστηκε η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλειου Φιλώρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του επιχειρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την απόφαση έλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ως «ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας» του, «όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».