Απών ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο κατά της οπαδικής βίας

Απών ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο κατά της οπαδικής βίας

Την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την αυριανή σύσκεψη που συγκαλεί το Υπουργείο Αθλητισμού για τα μέτρα που αφορούν την καταπολέμηση της οπαδικής βίας και τα οποία θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θάνος Μωραΐτης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της «Κύρωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα».

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θάνος Μωραΐτης, επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει μια πραγματική διαβούλευση σχετικά με το αθλητικό νομοσχέδιο και το πολύ μεγάλο θέμα της αντιμετώπισης της βίας.

Αυτό, υποστήριξε ο κ. Μωραΐτης «που κάνει η κυβέρνηση αύριο, είναι ένας καφές στην παραλία, στην Βουλιαγμένη, για να μην ανέβουν όλες οι συμπληρωματικές διατάξεις του νομοσχεδίου στην διαβούλευση που πρέπει να γίνει» και πρόσθεσε «λυπάμαι πάρα πολύ, εμείς ως κόμμα είμαστε πάντα ανοικτοί στην διαβούλευση αλλά όχι στην προσχηματική διαβούλευση. Λέμε "όχι" στη διαβούλευση που γίνεται για να κρύψει την πραγματικότητα. Στη διαβούλευση των "φίλων". Και απέναντι σε μια τέτοια διαβούλευση του κ. Αυγενάκη εμείς δεν θα είμαστε εκεί και το δηλώνω στην Επιτροπή μας».

Ο υφυπουργός του απάντησε πως «λυπάμαι, αλλάζετε θέση, μιας και εσείς είχατε απαντήσει θετικά στην επιστολή - πρόσκλησή μας. Έχετε, όμως, κάθε δικαίωμα να μην θελήσετε να παραβρίσκεστε. Εμείς ως οφείλαμε, σας ενημερώσαμε. Από εκεί και πέρα με 'γειά σας και χαρά σας. Έτσι αξιολογείτε την ευθύνη σας απέναντι στον αθλητισμό και έτσι συμπεριφέρεστε»

Και συνέχισε: «Η αυριανή πρόσκληση δεν έχει κανένα κομματικό χαρακτηριστικό. Το αντίθετο. Απευθυνθήκαμε σε θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους από τις Ομοσπονδίες, τις ΠΑΕ, τις λίγκες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, τους εκπροσώπους των νόμιμων Λεσχών, της ΕΔΟΕ και σε όλα τα κόμματα, σε πρώην υπουργούς. Εάν εσείς τώρα δεν θέλετε να έρθετε, τι να σας πω, δεν είστε υποχρεωμένος αλλά μην προβλέπετε ότι εμείς αύριο θα πίνουμε καφεδάκι στην παραλία».