Απολύει 3.150 εργαζομένους - Μεταφέρει την έδρα στο Χίθροου
Virgin Atlantic

Απολύει 3.150 εργαζομένους - Μεταφέρει την έδρα στο Χίθροου

Το σχεδιασμό περικοπής 3.150 θέσεων εργασίας και τη μεταφορά του προγράμματος πτήσεών της από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου στο αεροδρόμιο Χίθροου εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic.   

Σύμφωνα με το Reuters, η εξάπλωση του κορονοϊού έχει σχεδόν καθηλώσει τα αεροσκάφη σε όλον τον κόσμο αφήνοντας τις αεροπορικές εταιρείες να λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να μπορέσουν να είναι αποδοτικές, φέρνοντας ως παράδειγμα την British Airways η οποία ανακοίνωσε ότι πιθανόν θα απολύσει έως και 12.000 υπαλλήλους της, δηλαδή πάνω από το ένα τέταρτο του ανθρωπίνου δυναμικού της.

«Η πανδημία είναι ό,τι πιο καταστροφικό έχει συμβεί στην ιστορία της εταιρείας», ανέφερε ο επικεφαλής της Virgin Atlantic, Σάι Βάις και σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «για να διαφυλάξουμε το μέλλον μας και να εμφανιστούμε ως μια κερδοφόρα επιχείρηση τώρα είναι η ώρα για περαιτέρω δράση, για να μειώσουμε τα κόστη μας, να διατηρήσουμε την ρευστότητά μας και να προφυλάξουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούμε»

«Είναι ζωτικής σημασίας να επιστρέψουμε στην κερδοφορία το 2021. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για την αναδιοργάνωση και για τον επανακαθορισμό του μεγέθους της Virgin Atlantic ώστε να συμβαδίζει με τη ζήτηση», προσθέτει.

Η Virgin Atlantic ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση μέσα από συνομιλίες που έχει με την κυβέρνηση και με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για πιθανή στήριξη της εταιρείας.

Η Virgin Atlantic ανήκει κατά 51% στην Virgin Group του Richard Branson και στο 49% στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines.

AP Photo/Ted S. Warren