Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή του ντιμπέιτ Τραμπ - Μπάιντεν

Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή του ντιμπέιτ Τραμπ - Μπάιντεν

Με απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη, καθώς οι αναλυτές αναμένουν το κρίσιμο ντιμπέιτ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν την ώρα που η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε πτώση 0,5% στις 361,49 μονάδες, κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις. Ο γερμανικός DAX σημείωσε μικρές απώλειες 0,35% στις 12.825,82 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχώρησε 0,2% στις 4.832,07 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,5% μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και έκλεισε στις 5.897,50 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 1,15%.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη ξεκίνησαν και πάλι τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τις δύο πλευρές πάντως να βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά από την πιθανότητα μιας συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης έγιναν λιγότερο απαισιόδοξες για τις προοπτικές τους τον Σεπτέμβριο, παρά την πρόσφατη άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων που έχει οδηγήσει κάποιες κυβερνήσεις να επιβάλλουν νέους περιορισμούς στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος –για τη μέτρηση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης- σημείωσε άνοδο στις 91,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 87,5 μονάδες τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Στα επιχειρηματικά νέα, η LVMH προχωρά στην κατάθεση αγωγής κατά της Tiffany, σε μια νομική αντεπίθεση κατά της αγωγής της δεύτερης, στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το βήμα πίσω που έκανε ο γαλλικός όμιλος από τη συμφωνία εξαγοράς ύψους 16,2 δισ. δολ.