Απώλειες για την Άρσεναλ εντός και εκτός γηπέδου

Απώλειες για την Άρσεναλ εντός και εκτός γηπέδου

Η ισοπαλία της Αρσεναλ με σκορ 1-1 στην έδρα της Μπέρνλι την άφησε εννιά βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League. Αυτό το μονοπάτι με 11 αγωνιστικές ν' απομένουν στο αγγλικό πρωτάθλημα μοιάζει γεμάτο εμπόδια. Ωστόσο, υπάρχει κι άλλο – να πάρει το εισιτήριο για τα... αστέρια κατακτώντας το Europa League, όπου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» του θεσμού. Στις 11 Μαρτίου στο «Καραϊσκάκης» και στις 18 του ίδιου μήνα στο «Εμιρεϊτς», τα δύο ματς.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έπαιξε καλά, αλλά και πάλι δεν πήρε το θετικό αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης αποτελεσματικότητας στις δύο περιοχές – ένα συχνό φαινόμενο αυτή την σεζόν. Ο Ισπανός κόουτς υποστήριξε πως προκειμένου η ομάδα του να γίνει και πάλι αξιόπιστη υποψήφια για την πρώτη 4άδα και τον τίτλο της Premier League θα πρέπει να κάνει μεταγραφές. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι κάτι που δεν έχει γίνει προηγουμένως σ' ένα κλαμπ αυτού του βεληνεκούς. Ο αριθμός των μεταγραφών που έχουμε ανάγκη, λέει τα πάντα για το που βρισκόμαστε», τόνισε.

Αναμφίβολα κάτι τέτοιο χωρίς συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League δεν θα είναι εφικτό. Η Αρσεναλ είχε απώλειες 55,5 εκατομμυρίων ευρώ για το 2020. Περίπου 25 εκατομμύρια παραπάνω από ότι το 2019. Αυτές οι δύο χρονιές είναι οι μόνες που βρέθηκε στα... κόκκινα έπειτα από 18 συνεχόμενα έτη με κέρδη. Γι' αυτό κι ο σύλλογος άφησε παίκτες να φύγουν τον περασμένο Ιανουάριο – μεταξύ αυτών και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό – προκειμένου να μειώσει τη μισθολογική του μάζα που μέχρι πριν δύο μήνες ξεπερνούσε τα 270 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Ο Αρτέτα, που παρουσιάζεται ως υποψήφιος για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, και οι παίκτες του καλούνται να βρουν σταθερότητα στην Ευρώπη μια και σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τους σημαντικούς τίτλους και κάποιοι από αυτούς που τώρα παίρνουν μεγάλα ποσά στο «Εμιρεϊτς» δεν θα μπορέσουν να τα βρουν αλλού στις παρούσες συνθήκες της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας που έχει χτυπηθεί από την πανδημία του κορονοϊού.