Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στον Μεγάλο Περίπατο

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στον Μεγάλο Περίπατο

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων βρέθηκαν στην Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Παρασκευής και αποκατέστησαν τις ζημιές που προκάλεσαν λίγο νωρίτερα άγνωστοι στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται πώς με ειδικό καθαριστικό τα συνθήματα σβήστηκαν από τις ζαρντινιέρες στην οδό Πανεπιστημίου.

«Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη "επαναστατική" πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν», έγραψε ο Κ. Μπακογιάννης.

Οι βανδαλισμοί στον Μεγάλο Περίπατο σημειώθηκαν μετά από συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης, κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Η πορεία προς το Σύνταγμα εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο ορισμένοι διαδηλωτές βανδάλισαν τις ζαρντινιέρες τόσο στην πλατεία όσο και στην Πανεπιστημίου, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Παράλληλα έγραψαν συνθήματα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στις ζαρντινιέρες, ενώ κατάφεραν να «ξηλώσουν» και τουλάχιστον μία εξ αυτών.