Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αποφυλακίζεται μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου που κρατήθηκε για μήνες για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον skai.gr, το δικαστικό συμβούλιο ( Πλημμελειοδικών Αθηνών) είχε δεχθεί την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους, αλλά δεν είχε η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού πραγματοποιηθεί, διότι σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, δεν υπήρχαν τα 150 χιλιάδες ευρώ που είχαν επιβληθεί ως χρηματική εγγύηση μαζί και με άλλους περιοριστικούς όρους.

Τελικά η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού πραγματοποιείται σήμερα καθώς το δικαστικό συμβούλιο δέχθηκε το αίτημα του να καταβληθούν τα χρήματα ως την Ιη Ιουλίου.

Πέραν της χρηματικής εγγύησης στον πρώην υπουργό έχουν επιβληθεί κι άλλοι περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Πάντως ο ίδιος από την έναρξη της δικαστικής του περιπέτειας υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και το κατηγορητήριο σε βάρος του αποτελούσε "νομική κατασκευή".