Aποφάσισε στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου
ΑΔΕΔΥ

Aποφάσισε στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, για το απεργιακό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τη μέρα ψήφισής του, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, με παλλαϊκό συλλαλητήριο, ώρα 16:00 μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Επιπροσθέτως για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων του Δημοσίου στο συλλαλητήριο κηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια.

 Υπενθυμίζεται ότι ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το εργασιακό νομοσχέδιο από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ενώ η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ των προωθούμενων διατάξεων ψήφισε η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια για τη στάση που θα κρατήσει στα άρθρα εγκαταλείποντας με τον τρόπο αυτό το αρχικό αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου.

Επιφύλαξη εξέφρασε και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει.