Απόδραση δύο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό - Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα

Απόδραση δύο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό - Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα

Απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού, τα ξημερώματα, δύο κρατούμενοι αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι εξέτιαν ποινή κάθειρξης για κλοπές και ληστείες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο κρατούμενους της πτέρυγας Δ δραπέτευσαν κόβοντας τα κάγκελα του κελιού τους, βγήκαν στο μικρό προαύλιο των φυλακών και από εκεί με γάντζο και αυτοσχέδιο σκοινί πήδηξαν την εξωτερική μάντρα του κτιρίου.

Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται πως η απόδραση των δύο κρατουμένων έγινε αντιληπτή κατά την πρωινή καταμέτρηση, ενώ διατάχθηκε έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συνθήκες της απόδρασης. 

Οι δύο σκοπιές που βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά της περίφραξης, την ώρα της απόδρασης δεν ήταν επανδρωμένες.

Πειθαρχική έρευνα για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης από το υπουργείο (στις 11/12/2018, στις 19/12/2018 και στις 27/12/2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Ακόμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες "Κασσάνδρες", η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».