Αποδοκιμάστηκαν Παυλόπουλος, Νοτοπούλου και Φάμελλος - Προσαγωγές διαδηλωτών

Αποδοκιμάστηκαν Παυλόπουλος, Νοτοπούλου και Φάμελλος - Προσαγωγές διαδηλωτών

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και κυβερνητικών στελεχών, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Ειδικότερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναγκάστηκε να προσέλθει από την πίσω πόρτα στην εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος εξαιτίας των διαμαρτυριών για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι διαμαρτυρόμενοι καταφέρθηκαν κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που εισέρχονταν στο κτίριο του Μεγάρου. 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Μαρία Κάλλας, στο ύψος της 25ης Μαρτίου.

Παράλληλα, αποδοκιμασία από τους διαδηλωτές περίμενε και την Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και τον Σωκράτη Φάμελλο:

Ένταση επικράτησε όταν ομάδα διαδηλωτών αποπειράθηκε να διασπάσει αστυνομικό φραγμό, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να απαντάνε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων. 

Νωρίτερα, μικροένταση επικράτησε στη περιοχή Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών. Άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών ήρθαν σε αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ, όταν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων για να σκορπίσουν τους περίπου 300 με 350 συγκεντρωμένους. Η ένταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Πλάνα από τοπικά μέσα ενημέρωσης εικονίζουν διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα προς τους αστυνομικούς και σε μερικές περιπτώσεις να τους σπρώχνουν, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποιούν τις ασπίδες τους για να τους απωθήσουν.