Αποδοκιμασίες κατά Κοντονή, Τζάκρη στα Γιαννιτσά- Ένταση και στη Λάρισα

Αποδοκιμασίες κατά Κοντονή, Τζάκρη στα Γιαννιτσά- Ένταση και στη Λάρισα

Δύσκολη προβλέπεται η σχέση των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Ενδεικτικό της οργής που επικρατεί είναι οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του Σταύρου Κοντονή και της Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που τα δύο κυβερνητικά στελέχη αποχωρούσαν από το κτήριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, κόσμος που ήταν στους γύρω δρόμους άρχισε να τους αποδοκιμάζει με ένα παρατεταμένο «ουυυ» και να τους αποκαλεί «προδότες».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρκέστηκε να χαμογελάσει και όλα αυτά τη στιγμή που η Αστυνομία είχε λάβει ισχυρά μέτρα δημιουργώντας κλοιό ασφαλείας γύρω από το χώρο που βρέθηκαν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείοντας την πρόσβαση στους πολίτες τοποθετώντας ειδικές ταινίες. 

Αργότερα, στη συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες από ομάδα ατόμων κατά την έξοδό του από το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, ο κ. Κοντονής είπε: «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά», συμπληρώνοντας ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

Αποδοκιμασίες και στη Λάρισα

Έντονες αποδοκιμασίες άκουσε από τους παρευρισκομένους σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Λάρισας όπου συμμετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το voria.gr, κατά την ομιλία του σε ημερίδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, το πλήθος άρχισε να φωνάζει διαμαρτυρόμενο για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ, επικρίνοντας τον βουλευτή για τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Ο βουλευτής κατέβηκε από το βήμα φανερά ενοχλημένος και αποχώρησε.

Θ. Τζάκρη: «Show από μια χούφτα Χρυσαυγίτες»

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ έχει καταστεί πολιτικός όμηρος για λόγους εσωτερικής πολιτικής ενότητας της ακροδεξιάς εσωκομματικής της πτέρυγας, και μάλιστα πλέον συμπράττει και πολιτικά σε οργανωμένες επιθέσεις με τη Χρυσή Αυγή», αναφέρει η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, για τις αποδοκιμασίες από ομάδα ατόμων σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και της ίδιας, σήμερα στα Γιαννιτσά έξω από το Ειρηνοδικείο της πόλης.

Τονίζει συγκεκριμένα πως «το show που δόθηκε από μια χούφτα χρυσαυγίτες και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ στα Γιαννιτσά, με επικεφαλής τον πρώην υπεύθυνο οργανωτικού της περιφερειακής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας, Ηλία Πλιόγκα, καταδεικνύει την πολιτική υποκρισία της ΝΔ, που στα λόγια υποστηρίζει τον πολιτικό φιλελευθερισμό, ενώ στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής έχει σφιχταγκαλιαστεί με τις ακροδεξιές φασιστικές πολιτικές της Χρυσής Αυγής».