Αποχώρησα από την προανακριτική για να μην νομιμοποιήσω την πολιτική μου δίωξη
Δ. Παπαγγελόπουλος

Αποχώρησα από την προανακριτική για να μην νομιμοποιήσω την πολιτική μου δίωξη

Με επιχείρημα αφενός ότι δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που ο ίδιος είχε προτείνει, αφετέρου ότι δεν έγινε η κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε από την προανακριτική δηλώνοντας πως αποχώρησε για να μην νομιμοποιήσει «την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης» πολιτική του δίωξη.

Να σημειωθεί ότι επί έξι ημέρες κατέθετε σε αυτήν, δίχως διακοπή και δίχως να δεχθεί ερωτήσεις, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία. Σύμφωνα με αυτήν, μόλις ολοκλήρωνε την εισήγησή του, τότε όπως συμβαίνει με τους υπόπτους και τους μάρτυρες, θα ξεκινούσε και η διαδικασία των ερωτήσεων.

Αναλυτικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε: 

«Στα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της ΝΔ διευκρινίζω: Aποχώρησα για να μην νομιμοποιήσω την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης πολιτική μου δίωξη με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. 
Τρέμουν τις καταθέσεις μαρτύρων και δεν τους καλούν.  Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους», σημείωσε.

NΔ: Το «κεντρικό μαγαζί» επέβαλε στο «παραμάγαζο» Ρασπούτιν την αποχώρηση

Κύκλοι της ΝΔ αποδίδουν την στάση του να αποχωρήσει στην δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται μπροστά στις νέες αποκαλύψεις σε βάρος του, παρ' ότι κατά τις ίδιες πηγές μέχρι και χθες, ο ίδιος εφέρετο να συναινεί στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι), προκειμένου μετά να αρχίσει η διαδικασία των ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή.

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρουν: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο. Λάμβανε έγγραφα απο την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες. Και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το "κεντρικό μαγαζί" υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο "παραμάγαζο" την αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.