Από το πρώτο 15ήμερο Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί - Πώς θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες

Από το πρώτο 15ήμερο Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί - Πώς θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες

Φαρμακεία, ΚΕΠ και δύο ψηφιακοί τρόποι θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας να αναμένεται το πρώτο 15θήμερο του Ιανουαρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε πως ο πολίτης με βάση την προτεραιοποίηση που θα ανακοινωθεί, θα έχει την δυνατότητα να κλείσει τα 2 ραντεβού για τις δόσεις του εμβολίου (με συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία) με τους εξής τρόπους:

- μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr

- μέσω της πλατφόρμας για την άυλη συνταγογράφηση,

- στα φαραμακεία

- στα ΚΕΠ.

Όπως ανέφερε, θα υπάρχει επιβεβαίωση των ραντεβού αλλά και δυνατότητα αλλαγής, ενώ δεν απέκλεισε να προστεθούν και άλλοι τρόποι για να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι σχεδιάζεται μηχανισμός προκειμένου να μπορεί κάποιος να ενταχθεί στην προτεραιοποίηση ανεξάρτητα αν έχει ΑΜΚΑ.

Ο κ Πιερρακάκης τόνισε πως η διαδικασία για τον εμβολιασμού του πληθυσμού είναι η μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ανέφερε πως από το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της πανδημίας. 

Μιλώντας τστον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, σημείωσε ότι οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού με sms για να εμβολιαστούν.

«Η προσπάθεια είναι να ενημερώνεται ο πολίτης και για τα δύο ραντεβού», τόνισε και εξήγησε ότι «ανάλογα με το εμβόλιο υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο δόσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, ο πολίτης θα λαμβάνει μήνυμα μέσω της αυλής συνταγογράφησης για το ραντεβού και θα μεταβαίνει στο εμβολιαστικό κέντρο.