Εναλλακτικούς τρόπους ψάχνουν οι Βρετανοί για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

Εναλλακτικούς τρόπους ψάχνουν οι Βρετανοί για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

Εναλλακτικούς δρόμους φαίνεται πως αναζητούν οι Βρετανοί για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, αφού η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» των χωρών με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην πατρίδα τους.Η χώρα διαθέτει 13 αεροδρόμια υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των Χίθροου, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, της Γλασκόβης, του Γκάτγουικ κ.ά. ,που προς το παρόν έχουν«φάει απαγορευτικό» για πτήσεις προς την χώρα μας. 

Την πεποίθηση ότι τελικά θα καταφέρουν να έρθουν στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι εκφράζει η Daily Mail σε δημοσίευμά της.Η εφημερίδα  κάνει αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος διευκρίνισε την Κυριακή 31/5 ότι «όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία επισημαίνονται στη λίστα της EASA, (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας) ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποίαν το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους».

Η αισιοδοξία της Daily Mail, πηγάζει από το γεγονός ότι στην λίστα,δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι στιγμής (καθώς ο κατάλογος ανανεώνεται) το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, γεγονός που αφήνει «ανοιχτό παραθυράκι» στην προσέλευση Βρετανών τουριστών στη χώρα μας από τον συγκεκριμένο αερολιμένα. Άλλα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη «μαύρη λίστα» είναι του Χίθροου, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, της Γλασκόβης, του Γκάτγουικ κ.ά.