Από την αρχή η μεταβίβαση των αρχαίων

Από την αρχή η μεταβίβαση των αρχαίων

Της Αγγελικής Κώττη

Δεν ανησυχεί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά για το πέρασμα μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στο υπερταμείο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους διαπιστευμένους συντάκτες εξερχόμενη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η κα υπουργός θεωρεί ότι όλα προστατεύονται από το Σύνταγμα και τους νόμους και σε αυτό την συμμερίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, θα θωρακίσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό, αν θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση, αλλά τόνισε πως ο κατάλογος των υπό παραχώρηση ακινήτων εξετάζεται και πάλι από την αρχή. Εν ολίγοις, το θέμα βρίσκεται υπό συνολική επανεξέταση, προφανώς όχι μονάχα από το ΥΠΠΟΑ. “Οι νομικοί θα εξετάσουν πολύ σοβαρά την επιπλέον προστασία” κατέληξε.

Η κα Ζορμπά είπε πως μπήκαν στο στόμα της λόγια που δεν είπε. Η ίδια πάντως, υπογράμμιζε, δεν θεωρώ πως υπάρχει ευθύνη κάποιου από το υπουργείο, εννοώντας τη Λυδία Κονιόρδου, την οποία εμφανίστηκε σε δηλώσεις της να κατονομάζει.