«Από σήμερα εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα Δημοτικά»
Σ. Ζαχαράκη

«Από σήμερα εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα Δημοτικά»

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξεκινά σήμερα και στα δημοτικά σχολεία, ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας πως το υπουργείο έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα δημοτικά σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η κα Ζαχαράκη ανέφερε ότι «μαθαίνουμε κάτι καινούργιο», για να προσθέσει ότι για τη στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση.

Όπως σημείωσε η εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής του δημοτικού σχολείου θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται. 

Σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ επιπρόσθετα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να παραταθεί περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η υφυπουργός τόνισε πως το υπουργείο έχει τρεις επιλογές: την περικοπή ύλης, ειδικά για τους μαθητές πανελλαδικών, την παράταση σχολικής χρονιάς και την αλλαγή ημερομηνίας Πανελλαδικών.

Οι κινήσεις του υπουργείου, ωστόσο, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, θα εξαρτηθούν από την πορεία αντιμετώπισης του ιού και τις εισηγήσεις ειδικών. 

Τέλος, η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί ήδη σε 49 νομούς, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ' Λυκείου.