Από διαρροή αερίου οι ενδείξεις για τα αίτια έκρηξης σε κτίριο της Λ. Συγγρού

Από διαρροή αερίου οι ενδείξεις για τα αίτια έκρηξης σε κτίριο της Λ. Συγγρού

Σε διαρροή φυσικού αερίου ή υγραερίου οφείλεται σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, σε κτίριο που στεγάζονται εταιρείες και κατάστημα βιολογικών προϊόντων, στη λεωφόρο Συγγρού 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός 78χρονου ενοίκου.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ σε αυτήν την αρχική εκτίμηση οδηγούνται οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής οι οποίοι εξετάζουν τα αίτια της έκρηξης, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτίριο, την οποία αντιμετώπισαν αρχικά οι άνδρες της Πυροσβεστικής, όταν κατέφθασαν στο σημείο του συμβάντος.

Ο 78χρονος, ο οποίος φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άλλα δύο άτομα έχουν προβλήματα αναπνοής λόγω αναθυμιάσεων, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. 

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής, ενώ κλειστή και στα δύο ρεύματα παραμένει η Συγγρού. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο όμως αν και στο κτήριο δεν υπήρχε κανείς

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Πολλές υλικές ζημιές σε όλη την περιοχή 

Ζημιές σε κτήρια, σε απόσταση μέχρι 200 μέτρα, προξένησε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εξαώροφο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού 3 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτήριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτήριο, τόσο σε τζάμια, όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων, σε κτήρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι' αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής

Εκτεταμένες υλικές ζημίες υπέστη το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, στη Λ. Συγγρού 15-17, από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε, νωρίς το πρωί, σε γειτονικό κτίριο. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια και σημειώθηκαν πτώσεις ψευδοροφών.

Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να καταστούν λειτουργικές οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε: «Παρά τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί στο κτίριο, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί.

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ

Στον τόπο της έκρηξης έφτασε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ, για την περίπτωση που η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο την προανάκριση αναλαμβάνει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η έκρηξη.

Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Συγγρού, για λόγους ασφαλείας και μέχρι να καθαριστεί από τα συντρίμμια, που έχουν σκορπιστεί παντού.

Καταστράφηκε το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Πάνου Καμμένου

Η έκρηξη στη Συγγρού 3 κατέστρεψε και το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Πάνου Καμμένου. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με το in.gr έφτασε στο σημείο και συνομίλησε απευθείας με τους πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη.

Ο Πάνος Καμμένος στο σημείο της έκρηξης

Όπως είπε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος , σύμφωνα με το protothema.gr, στο διπλανό κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού 1 βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο της Έλενας Τζούλη, συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας. Κατά πληροφορίες, το δικηγορικό γραφείο της κυρίας Τζούλη που χωρίζεται με μεσοτειχία από το κτίριο της έκρηξης έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

Φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης