Από ανεπιθύμητος στην ΤΣΣΚΑ, στη Λίγκα που... δεν τον ενδιαφέρει

Από ανεπιθύμητος στην ΤΣΣΚΑ, στη Λίγκα που... δεν τον ενδιαφέρει

Οι ικανότητες και τα κατορθώματά του τον τοποθετούν ψηλά στη λίστα πολλών ομάδων, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Ο «εκρηκτικός», αυθόρμητος και παρορμητικός χαρακτήρας του, όμως, τον «διαγράφει» από πολλές από αυτές. Η προσωρινή λύση για τον Μάικ Τζέιμς, ωστόσο, ώστε να ολοκληρώσει τη σεζόν στο παρκέ και να αποφύγει τις πρόωρες διακοπές, είναι ένα μέρος το οποίο ο ίδιος έλεγε με στόμφο πως έχει «σβήσει» από τη δική του λίστα...

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν υπέγραψε την τριετή επέκταση του συμβολαίου του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο 30χρονος γκαρντ - έλεγε με τη βεβαιότητα που του πρόσφερε μία «κλειστή» συμφωνία με έναν αγωνιστικό και οικονομικό «κολοσσό» του ευρωπαϊκού μπάσκετ-, πως «έχω πάει στο ΝΒΑ και είναι πια κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου...». Η αβεβαιότητα, από την άλλη, του δικού του ταπεραμέντου, τον στέλνει και πάλι για εργασία στην πατρίδα του, καθώς σύμφωνα με αναφορές, ο Τζέιμς είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο ως το τέλος της χρονιάς με τους Μπρούκλιν Νετς,

Η ΤΣΣΚΑ, η οποία του έδειξε την πόρτα της εξόδου προ εβδομάδων έπειτα από (νέα) διαμάχη του με τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη, τον έχει δεσμευμένο ως το 2023. Και προφανώς θα απαιτούσε κάποιο αντίτιμο για να του επιτρέψει να αγωνιστεί σε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Οι Ρώσοι δεν μπαίνουν για την ώρα εμπόδιο στην επιθυμία του να παίξει στην Αμερική και να διεκδικήσει τον τίτλο με τους φιλόδοξους Νετς, αλλά δεν έχουν αποφασίσει πώς θα χειριστούν την υπόθεση το καλοκαίρι.

Ο Τζέιμς, βεβαίως, παραμένει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην Ευρωλίγκα και το επιβεβαίωσαν οι μ.ό. 19,3 πόντοι και 4,7 ασίστ στην τρέχουσα σεζόν με την ΤΣΣΚΑ. Μονάχα που ο εκτός παρκέ εαυτός του εξακολουθεί και του προκαλεί προβλήματα. Το καλοκαίρι του 2017, αποχωρώντας από τον Παναθηναϊκό, ο άλλοτε γκαρντ των Κολοσσού Ρόδου και Μπασκόνια υπέγραψε στο Φίνιξ. Τη στιγμή που οι Σανς έλεγαν δημοσίως πως θα του προσφέρουν εγγυημένο συμβόλαιο, τον αποδέσμευσαν και μετακόμισε στη Νέα Ορλεάνη.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2017 2018 στον Παναθηναϊκό, έχοντας νωρίτερα στο ΝΒΑ μ.ό. 9,3 πόντους σε 36 ματς. Προ εβδομάδων, πάντως, είχε σχολιάσει αρνητικά την ενίσχυση της νέας ομάδας του, μετά την απόκτηση των Ολντριτζ (που, πάντως, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λόγω καρδιακής αρρυθμίας), Μπλέικ Γκρίφιν και της «συμμαχίας» με τους μεγάλους σταρ Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν και Κάιρι Ιρβινγκ.

Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, σε ένα από τα πολλά μηνύματά του στα social media, είχε γράψει για την αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πως «ανυπομονώ να αποσυρθώ από την ενεργό δράση ώστε να μην μιλάω με κανέναν από εσάς, στο εξής...». Κάτω από το μήνυμα δέχθηκε «επίθεση» - παρότρυνση από πολλούς οπαδούς του Παναθηναϊκού να δεχθεί να φορέσει και πάλι την πράσινη φανέλα. Ούτε ο ίδιος ούτε, πολύ περισσότερο, η ΤΣΣΚΑ, ξέρουν τι θέλουν και τι θα κάνουν σε μερικές εβδομάδες.