Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε Λονδίνο και γερμανικές πόλεις πριν το νέο lockdown

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε Λονδίνο και γερμανικές πόλεις πριν το νέο lockdown

Εικόνες συνωστισμού σε Λονδίνο και γερμανικές πόλεις, με πλήθος κόσμου να έχει κατακλύσει από το πρωί κεντρικά σημεία, ιδίως σε εμπορικούς δρόμους, για να προλάβει να κάνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του πριν το lockdown που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο.

Τουλάχιστον το 61% των πολιτών στην Αγγλία επηρεάζεται από τα νέα αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Τζόνσον για τον περιορισμό της της πανδημίας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Μετά τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του νέου κορονοιού, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά.

Για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, οι Βρετανοί έχουν κατακλύσει από το πρωί της Τρίτης μεγάλα καταστήματα και πολλά εμπορικά κέντρα. 

Μετά τη ραγδαία άνοδο των μολύνσεων στη βρετανική πρωτεύουσα, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κάλεσε την κυβέρνηση Τζόνσον να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κολέγια, προτρέποντας τους μαθητές να στραφούν στην τηλεκπαίδευση. 

Από αρχές Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το σύστημα τριών επιπέδων στην Αγγλία με στόχο να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Ουρές και στη Γερμανία

Ανάλογες εικόνες καταγράφονται και στη Γερμανία καθώς σε ένα 24ωρο, η χώρα μπαίνει σε καθολικό lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου, με σχολεία  και εμπορικά καταστήματα να βάζουν «λουκέτο».

Ουρές έξω από πολυκαταστήματα έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο.

Η επιβολή καθολικού lockdown από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου αποφασίστηκε μετά την αποτυχία των μέτρων που είχαν εφαρμοσθεί από τις 2 Νοεμβρίου στην προσπάθεια ανακοπής του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Η Γερμανία βρισκόταν σε μερικό lockdown εδώ και έξι εβδομάδες, με κλειστά μπαρ και εστιατόρια, ενώ καταστήματα και σχολεία παρέμεναν ανοιχτά. Ορισμένες περιοχές είχαν, ωστόσο, ήδη επιβάλει αυστηρότερα μέτρα καθώς η διάδοση του ιού συνέχισε να αυξάνεται.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες.