Απετράπη η είσοδος σε 1.646 περιπτώσεις - Δυο συλλήψεις
Έβρος

Απετράπη η είσοδος σε 1.646 περιπτώσεις - Δυο συλλήψεις

Από τις 06.00 το πρωί του Κυριακής 08 Μαρτίου έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας απετράπη η είσοδος στη χώρα σε 1.646 περιπτώσεις και συνελήφθησαν 2 άτομα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ ολοκληρώνεται σταδιακά η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι μετανάστες στον φράχτη του Έβρου.

Υπενθυμίζεται πως για την περίοδο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου συνελήφθησαν 293 άτομα και εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 41.060 περιπτώσεις.

Παράλληλα, σε διαρκή αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούν οι μετανάστες στον φράχτη του Έβρου, προχωρούν οι ελληνικές αρχές, ενώ παράλληλα μεταφέρουν συνεχώς έτοιμα, προκατασκευασμένα κομμάτια, προκειμένου να μην είναι δυνατή η παραβίασή του από κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το βράδυ τεθωρακισμένο όχημα των τουρκικών δυνάμεων προσπάθησε να ρίξει τον φράχτη, τραβώντας τον με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μετανάστες πήγαν να ρίξουν τον φράχτη με γάντζο και σχοινιά, τόσο το πρωί του Σαββάτου όσο και το απόγευμα της Παρασκευής.