Απερρίφθη η αγωγή του Τραμπ στην πολιτεία της Πενσυλβάνια - Ανοίγει ο δρόμος για το Εκλεκτορικό Κολέγιο

Απερρίφθη η αγωγή του Τραμπ στην πολιτεία της Πενσυλβάνια - Ανοίγει ο δρόμος για το Εκλεκτορικό Κολέγιο

O oμοσπονδιακός δικαστής στην πολιτεία της Πενσυλβάνια επέφερε το «τελειωτικό χτύπημα» στον Ντοναλντ Τραμπ, αφού απέρριψε την αγωγή της νομικής ομάδας του απερχόμενου προέδρου σύμφωνα με την οποία εκατομμύρια επιστολικες ψήφοι δεν έπρεπε να καταμετρηθούν.

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός δικαστής Μάθιου Μπραν αποφάνθηκε ότι η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε «νομικά επιχειρήματα χωρίς αξία, που δεν υποστηρίζονται από αποδεικτικά στοιχεία».

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόρριψη ούτε μιας ψήφου. Οι άνθρωποι, οι νόμοι και τα θεσμικά μας όργανα απαιτούν περισσότερα», έγραψε ο δικαστής.

Σημειώνεται ότι, ο Τζο Μπάιντεν ανέτρεψε διαφορά περίπου 700,000 ψήφων την οποία είχε αρχικά ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, αφού στη συγκεκριμένη πολιτεία οι επιστολικες ψήφοι καταμετρήθηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης. Τελικά, ο Μπάιντεν επικράτησε με 81,000 ψήφους διαφορά ήτοι 1,2%.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών και στην Πενσυλβάνια, ύστερα απο την Τζόρτζια η οποία προχώρησε στη πράξη αυτή την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, το νομικό επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο της Νέας Υόρκης και δικηγόρο Ρούντι Τζουλιάνι υποστήριξε οτι στην Πενσυλβάνια έγινε εκλογική απάτη καθώς δεν εξετάστηκε η γνησιότητα χιλιάδων επιστολικών ψήφων και ότι βρέθηκαν 20 χιλιάδες ψηφοδέλτια από νεκρούς πολίτες.

Σε μια δήλωση το Σάββατο το απόγευμα, ο Τζουλιάνι ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του Δικαστή Μπραν "Διορισμένου από τον πρώην Πρόεδρο Ομπάμα μας βοηθά να φτάσουμε συντομότερα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ".

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ομοσπονδιακού δικαστή, ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Πενσυλβάνια, Πατ Τουμι έσπευσε να δώσει για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δηλώνοντας "Η καμπάνια Τραμπ εξάντλησε όλες τις εύλογες νομικές επιλογές για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του προεδρικού αγώνα στην Πενσυλβάνια. Την Παρασκευή, η πολιτεία της Τζόρτζια πιστοποίησε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν μετά απο επανακαταμέτρηση. Οι νομοθέτες του Μίσιγκαν απέρριψαν την πρωτοφανή απόπειρα του Προέδρου Τραμπ να εκτραπεί η βούληση των ψηφοφόρων της πολιτείας. Αυτές οι εξελίξεις, μαζί με τα αποτελέσματα στην υπόλοιπη χώρα, επιβεβαιώνουν ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του 2020 και θα γίνει ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών".

Το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε δύο από τους Ρεπουμπλικάνους τοπικούς βουλευτές του Μίσιγκαν στον Λευκό Οίκο που μετείχαν στην επιτροπή επικύρωσης στο Γουέιν την μεγαλύτερη κομητεία του Μίσιγκαν, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τα αποτελέσματα στην πολιτεία. Ωστόσο οι βουλευτές υποστήριξαν οτι δεν μπορούν να αλλάξουν την απόφαση τους πια, αφού τα αποτελέσματα έχουν πιστοποιηθεί.