Απεργούν αύριο οι διανομείς φαγητού

Απεργούν αύριο οι διανομείς φαγητού

Απεργία για αύριο 11 Απριλίου έχουν προγραμματίσει οι διανομείς φαγητού, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως.

Αύριο απεργούν οι διανομείς/delivery, οι εξωτερικοί και οι courier, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου διεκδικεί πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και «να αλλάξει το επάγγελμα γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν επάγγελμα».

«Οι θάνατοι 6 συναδέλφων τους τελευταίους δύο µήνες σε εργατικά ατυχήµατα και οι άγριοι ξυλοδαρµοί, τον Δεκέµβρη 2018, άλλων δύο συναδέλφων από τους εργοδότες τους, µε την συνοδεία ή µη µπράβων, σκιαγραφούν το πορτραίτο της εργασίας στην ταχυδιανοµή: Αναρίθµητες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, πλήθος εργοδοτικών παραβάσεων, µπουνιές, κλωτσιές και θάνατος» αναφέρει το σωματείο.

Μέχρι σήμερα οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση παροχής εταιρικών δικύκλων στους εργαζομένους, καθώς οι περισσότεροι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια για τη δουλειά.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων του Συνδικάτου Επισιτισμού και Τουρισμού από τη μεριά της, κάνει λόγο «για δολοφονίες των υπαλλήλων με σκοπό το κέρδος, επισημαίνοντας ότι μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν πεθάνει συνολικά 14 ντελιβεράδες».

Οι διανομείς φαγητού, σε ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν το κοινό για την κινητοποίησή τους και καλούν να μην παραγγείλουμε και να φτιάξουμε μία ωραία μακαρονάδα, ενώ μέσα από το φυλλάδιο μας δίνουν και την συνταγή.