Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ την ερχόμενη Τετάρτη

Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ την ερχόμενη Τετάρτη

Νέα ταλαιπωρία αναμένει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνονται μετ' εμποδίων λόγω της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Ακινητοποιημένοι θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, οι συρμοί του μετρό (γραμμές 1, 2 και 3), ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργια που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κεντρο Αθήνας και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με ανακοινώσεις τους τα δυο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση  του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών». 

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλει καθώς το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε 24ωρη απεργία, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας και στα λεωφορεία

Ταλαιπωρία αναμένεται και στη χρήση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, καθώς θα υπάρξουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, διότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την ερχόμενη Τετάρτη.

Να σημειώσουμε ότι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. και τα οχήματα θα αποσύρονται από τις 20:00.