Απειλές Τσαβούσογλου: Αν η Ελλάδα «παρενοχλήσει» το Oruc Reis θα το πληρώσει

Απειλές Τσαβούσογλου: Αν η Ελλάδα «παρενοχλήσει» το Oruc Reis θα το πληρώσει

Προκλητικός για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας ότι αν η Ελλάδα παρενοχλήσει το Oruc Reis θα το πληρώσει. Κάλεσε δε την ΕΕ να μην «παραχαϊδεύει» την Ελλάδα κι αντιθέτως να υποστηρίξει τη διπλωματία και την κοινή λογική.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είναι αυτή που δυναμιτίζει το κλίμα. Αναφορικά με το Oruc Reis, ο Μ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό στη δική της υφαλοκρηπίδα, και απείλησε την Ελλάδα ότι θα υπάρξουν αντίποινα αν παρενοχλήσει το σεισμογραφικό.

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι λογική. Δεν πρέπει να υπάρξει προσπάθεια παρενόχλησης του Oruc Reis. Γιατί αν κάνει τέτοια προσπάθεια θα το πληρώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Τσαβούσογλου. Παράλληλα ο Τούρκος ΥΠΕΞ «προειδοποίησε» την Γαλλία «να αποφύγει πράξεις και κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος ο Μ Τσαβούσογλου κάλεσε την ΕΕ να μην «παραχαϊδεύει» την Ελλάδα αλλά να υποστηρίξει τη διπλωματία και την κοινή λογική.