Απειλές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ

Απειλές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ

Ουδείς κατανοεί την εμμονή του  ΣΥΡΙΖΑ με το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ. Χρονολογείται από των ημερών του και συνεχίζεται μέχρι σήμερα,  παρότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη.

Στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Κώστας Στρατής, με νέες τους δηλώσεις  εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καταθέσουν νέα μηνυτήρια αναφορά για το θέμα του υπό εκκαθάριση Ταμείου.

Σε ανακοινωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) αναφέρει οτι «ο βουλευτής Επικρατείας, κ. Βερναρδάκης, και ο αποσπασμένος υπάλληλος στο γραφείο του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, κ. Στρατής, θα στραφούν αυτή τη φορά εναντίον του εκκαθαριστή του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. γιατί ενέκρινε την αποπληρωμή πολιτιστικής ημερίδας των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις εργασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Ο λόγος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο, είναι πως η ενέργεια αυτή είναι παράνομη,  γιατί με βάση το πόρισμα του Γ.Λ.Κ. είναι εκτός σκοπών του Ταμείου. Με  αυτή τη λογική ο κ. Στρατής θα πρέπει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και εναντίον  του Αριστείδη Μπαλτά, του οποίου  ήταν διευθυντής (όπως ταυτόχρονα ήταν και μέλος στο Δ.Σ του Τ.Α.Π.Α με τα «μαϊμού τιμολόγια»).  Και αυτό γιατί επί υπουργίας του ο Αριστείδης Μπαλτάς  αποδέχθηκε την χρηματοδότηση του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, αφού ουδέποτε έστειλε έγγραφο για μη πληρωμή του. Αλλά και πέραν αυτού, από το βήμα του Συνέδριου, χαιρέτησε τις εργασίες του, μιλώντας ταυτόχρονα με θερμά λόγια για την Ομοσπονδία, συμφωνώντας απολύτως με το πλαίσιο δράσης που τότε είχε αναπτύξει ο πρόεδρός της στην εισήγησή του.»

Και συνεχίζουν: «Με την ίδια πάντα λογική, οι κκ. Βερναδάκης και Στρατής, θα πρέπει να καταθέσουν μηνύσεις και εναντίον των μελών που η κυβέρνηση τους τοποθέτησε –πολιτικά- στη διοίκηση του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ το 2017.   Και αυτό γιατί με τις πρώτες τους ενέργειες ως Δ.Σ έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το εν λόγω πόρισμα, αφού γνώριζαν ότι ήταν μεθοδευμένο και με συγκεκριμένη στόχευση, και ξεπερνώντας  το έλαβαν αποφάσεις που με βάση αυτό ήταν παράνομες.  

Βέβαια, δεν περιμένουμε ποτέ τέτοιους είδους ευαισθησίες από πρόσωπα που συνεχίζουν να κυνηγούν την ουρά τους, κατασυκοφαντώντας το δημοκρατικά εκλεγμένο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠ.ΠΟ.Α., γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά  πως η ‘φάμπρικα’ των μηνύσεων θα συνεχιστεί. Έτσι, για να τους διευκολύνουμε τους κάνουμε γνωστό πως το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. το τελευταίο διάστημα έκανε και μία δαπάνη για την αγορά ειδών ατομικής προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία του κορονοϊού. Ως εκ τούτου μπορούν να καταθέσουν μηνύσεις και γι’ αυτό. 

 Περιμένουμε όμως, ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., από τον κ. Στρατή, στην επόμενη παρέμβαση του για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας,  να πει στους εργαζόμενους  γιατί τους κατέστησε ομήρους και τους άφησε, με αποκλειστικά δική του ευθύνη, στον αέρα της εργασιακής ανασφάλειας.» Και χαρακτηρίζουν τον πρώην υφυπουργό Κ. Στρατή  «‘golden boy’ του γραφείου του Πέτρου Κόκκαλη» καθώς υπηρετεί στο γραφείο του Ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες

Απλώς για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε η συντριπτική πλειονότητα των  εργαζομένων δεν ψήφισε τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας και δεν είναι η πρώτη φορά. Προφανώς αυτό παίζει ρόλο στο μένος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.