Απειλεί ξανά τον Φάουτσι με απόλυση ο Τραμπ

Απειλεί ξανά τον Φάουτσι με απόλυση ο Τραμπ

Για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να επιδιώξει την απόλυση του Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής λοιμωξιολογου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αμέσως μετά τις εκλογές.

Η δήλωση αυτή του Τραμπ ήρθε αφότου ο Φάουτσι επέκρινε περαιτέρω τη διαχείριση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πανδημία.

"Θα πληγούμε πολύ. Η κατάσταση δεν είναι καλή", δήλωσε την Παρασκευή ο Φάουτσι στην εφημερίδα The Washington Post. "Καθώς προχωρούμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα, υπάρχουν όλες οι αρνητικές προϋποθέσεις, καθώς οι άνθρωποι συναθροίζονται στο σπίτι σε εσωτερικούς χώρους. Οι προοπτικές δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες".

Όταν ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της διαχείρισής του για την αντιμετώπιση του ιού στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης αργά τη νύκτα στο αεροδρόμιο Όπα-Λόκα στην περιοχή του Μαϊάμι, οι οπαδοί του άρχισαν να φωνάζουν "Απόλυσε τον Φάουτσι".

Απαντώντας στο σύνθημα, ο Τραμπ είπε: "Μην το πείτε σε κανέναν, αλλά επιτρέψτε μου να περιμένω λίγο μετά τις εκλογές. Εκτιμώ τη συμβουλή".

Είναι η πολλοστή φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος συγκρούεται pμε τον επιφανή επιστήμονα που έχει διατελέσει στο πλευρό πέντε προέδρων.

Πριν λίγο καιρό, ο Τραμπ είχε επιτεθεί κατά Φάουτσι, με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια που είχε εκφράσει ο τελευταίος για την χρησιμοποίηση δηλώσεων του σε προεκλογική διαφήμιση του προέδρου. 

"Το χέρι του Τόνι είναι πολύ πιο ακριβές από τις προγνώσεις του", έγραψε ο Τραμπ στο Twitter στο οποίο μοιράστηκε μια φωτογραφία στην οποία ο Φαουτσι ρίχνει την τιμητική πρώτη μπαλιά σε έναν αγώνα μπέιζμπολ. 

Σημειώνεται ότι σε προεκλογικό βιντεοκλίπ διάρκειας 30 δευτερολέπτων το οποίο προβάλλει την προσωπική εμπειρία του Ντόναλντ Τραμπ με τον ιό περιλαμβάνεται και ένα σύντομο απόσπασμα συνέντευξης του Φάουτσι που φέρει τον λοιμωξιολογο να επαινεί την κυβέρνηση για την διαχείριση του κορονοϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναδημοσιεύσει στο Twitter μήνυμα οπαδού του που ζητούσε να απολυθεί #FireFauci.