Απειλεί ξανά με χτύπημα στο Κίεβο ο Πούτιν - Προετοιμάζουν επίθεση στο Ντονμπάς οι Ρώσοι

Απειλεί ξανά με χτύπημα στο Κίεβο ο Πούτιν - Προετοιμάζουν επίθεση στο Ντονμπάς οι Ρώσοι

Σκηνικό πολέμου διαρκείας στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν, την ίδια ώρα που ο ρωσικός στρατός ετοιμάζει νέα επίθεση στο Ντονμπάς. Στο μεταξύ, οι Ρώσοι απειλούν ξανά με νέο χτύπημα την ουκρανική πρωτεύουσα.

Η Ρωσία ισχυρίζεται πως έχει προχωρήσει στην κατάληψη της Μαριούπολης, το λιμάνι – κλειδί της νότιας Ουκρανίας, ενώ σήμερα ενημέρωσε πως περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν στην κατεστραμμένη ουκρανική πόλη.

Πάντως, οι Ουκρανοί διέψευσαν τους ρωσικούς ισχυρισμούς και το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Ολέξιι Αρεστόβιτ, ανέφερε πως τα τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα «Αζόφ».

Στο μεταξύ, οι Ρώσοι ενισχύουν τις δυνάμεις στα ανατολικά της Ουκρανίας, στο Ντονμπάς, δημιουργώντας το έδαφος για μάχη διαρκείας που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές καθώς στόχος τους είναι να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Γεγονός είναι, σύμφωνα με το Reuters, πως η κατάληψη της βιομηχανικής περιοχής Αζοφστάλ, όπου βρίσκονται οι πεζοναύτες, θα έδινε στους Ρώσους τον πλήρη έλεγχο της Μαριούπολης, του κύριου λιμανιού της Αζοφικής Θάλασσας της Ουκρανίας, και θα ενίσχυε τον χερσαίο διάδρομο του Νότου προτού οργανωθεί μια νέα επίθεση στα ανατολικά της χώρας.

Η Μαριούπολη, περικυκλωμένη και βομβαρδισμένη από ρωσικά στρατεύματα για εβδομάδες, αναμένεται να γίνει η πρώτη μεγάλη πόλη που θα πέσει από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή, ο ρωσικός στρατός απείλησε απόψε να πλήξει κέντρα διοίκησης στο Κίεβο, κάτι που η Μόσχα δεν έχει κάνει προς το παρόν, κατηγορώντας την Ουκρανία για επιθέσεις και δολιοφθορές σε ρωσικό έδαφος.

Συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αν οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος συνεχιστούν, τότε οι ρωσικές δυνάμεις θα πλήξουν τοποθεσίες στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.