7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Απειλεί τον Ερντογάν ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ: Θα αποκαλύψω τα πάντα!

Απειλεί τον Ερντογάν ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ: Θα αποκαλύψω τα πάντα!
AP Photo/Burhan Ozbilici

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διαμάχη του Σεντάτ Πεκέρ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού ο εξόριστος στο Ντουμπάι αρχιμαφιόζος απειλεί με νέες αποκαλύψεις μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι θα φέρει πίσω στη χώρα «αυτούς που απειλούν την ασφάλεια και την ειρήνη».

Ο Πεκέρ προειδοποίησε μέσω Twitter ότι θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος «διάβολος» εάν η Άγκυρα καταφύγει σε διαβολικές τακτικές, λέγοντας ότι ήταν έτοιμος να χάσει τη ζωή του σε αντιπαράθεση. «Όπως είπα και πριν, ένα σκυλί που δεν ξέρει πώς να γαβγίζει θα καλέσει έναν λύκο στο σπίτι», δήλωσε ο Πεκέρ άλλοτε πιστός σύμμαχος του Ερντογάν ο οποίος απειλεί πια να αποκαλύψει πολλά κυβερνητικά μυστικά τα οποία φαίνεται να γνωρίζει από «πρώτο χέρι».

«Αυτά που θα πω δεν θα είναι σαν αυτά που είναι γραμμένα σε περιοδικά, θα τα αφηγηθώ λεπτομερώς», έγραψε στο Twitter. «Έχω φορέσει το ένδυμα του μαρτυρίου. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια του Θεού».

Ο Πεκέρ βρίσκεται στο Ντουμπάι και με τα βίντεό του απειλεί τον νυν υπουργό Εσωτερικών, εμπλέκει σε εμπόριο κοκαΐνης την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ αποκαλύπτει ότι σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν υπερασπίστηκε τον υπουργό Εσωτερικών και δεσμεύτηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε τις κατηγορίες του Πέκερ.

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε ότι στόχος των βίντεο ήταν να βλάψουν την Τουρκία και προανήγγειλε νομικό «κυνήγι» τον εγκληματιών, όπως είπε.

Η φήμη του αρχιμαφιόζου, γνωστού προηγουμένως ότι βρισκόταν κοντά στην εξουσία και αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του χώρου, εξηγεί τη μεγάλη θεαματικότητα που έχουν τα βίντεό του, το πιο πρόσφατο από τα οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 14 εκατομμύρια θεάσεις.

Ο Πεκέρ έχει καταδικαστεί επανειλημμένως σε υποθέσεις αισχροκέρδειας και σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Εγκατέλειψε την Τουρκία πέρυσι για να γλιτώσει από νέες διώξεις και δηλώνει σήμερα ότι ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σημειώνεται ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και ο πολιτικός του εταίρος, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) καταψήφισαν μια κοινοβουλευτική πρόταση που ζητά έρευνα για τους ισχυρισμούς του Πεκέρ εναντίον κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων. Η κοινοβουλευτική πρόταση υποβλήθηκε από το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya στις 26 Μαΐου.

Μετά την υποβολή της πρότασης, ο βουλευτής του HDP, Αλί Κενάνογλου μίλησε στη γενική συνέλευση του κοινοβουλίου λέγοντας ότι μια τέτοια έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική για να πέσει φως στις άλυτες υποθέσεις δολοφονιών της δεκαετίας του 1990, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αυτές Κούρδων επιχειρηματιών.