Απειλεί με μεταφορά του στρατηγείου της Tesla o Έλον Μάσκ

Απειλεί με μεταφορά του στρατηγείου της Tesla o Έλον Μάσκ

O ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι σκοπεύει να μετακινήσει το «αρχηγείο» της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και μελλοντικά της projects από την Καλιφόρνια στο Τέξας ή τη Νεβάδα, λόγω του συνεχιζόμενου lockdown.

«Εάν διατηρήσουμε ακόμη και την κατασκευαστική δραστηριότητα της στο Φρίμοντ, θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιμετωπίζεται η Tesla στο μέλλον», έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στην εγκατάσταση στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο που είναι το μοναδικό εργοστάσιο οχημάτων της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Η απειλή του Μασκ έρχεται αφότου έκανε επίσης μήνυση στην Κομητεία της Αλαμεδα, στην Καλιφόρνια, αφού το υπουργείο Υγείας της ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία δεν πρέπει να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο στο Φρίμοντ καθώς τα τοπικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού παραμένουν σε ισχύ.

Ο Μασκ ως γνωστόν τάσσεται κατά των περιοριστικών μέτρων αφού πριν λίγες μέρες υποστήριξε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τις διαδηλώσεις που γίνονται ανά την επικράτεια της χώρας για τον λόγο αυτό. "Ελευθερώστε την Αμερική τώρα" έγραψε ο Μασκ στο Twitter στο οποίο έχει πάνω από 32 εκατομμύρια ακόλουθους.