Απέδρασε ο υπόδικος για εξοπλιστικά Γαλλοελβετός τραπεζίτης Όσβαλντ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 22:02 - Τελευταία ενημέρωση: 23:13
-A +A
Απέδρασε ο υπόδικος για εξοπλιστικά Γαλλοελβετός τραπεζίτης Όσβαλντ

Άφαντος είναι τις τελευταίες ώρες ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα και για τις υποθέσεις της Siemens.

Ο Όσβαλντ είχε τεθεί υπό περιορισμό φορώντας ένα «βραχιολάκι επιτήρησης» εκτός φυλακής αλλά κατάφερε να το παραβιάσει και να αποδράσει.

Σημειώνεται πως είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, Όσβαλντ.

«Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016,  επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα