Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας

Την τελευταία του πνοή άφησε o ο 74χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην βουλευτής Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 19 Απριλίου χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Όπως είχε αναφέρει ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 18 Απριλίου, όταν διαγνώσθηκε θετικός, είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου 4 μέρες νωρίτερα, στις 14 Απριλίου. Ωστόσο, όταν εμβολιάσθηκε είχε πιθανότατα ήδη προσβληθεί. 

Ο εκλιπών είχε έντονη αντιδικτατορική δράση ενώ ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη ήταν γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς είχε παντρευτεί με την κόρη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Σοφία. 

 Το Κίνημα Αλλαγής για τον θάνατο του Θεόδωρου Κατσανέβα

 «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Θεόδωρο Κατσανέβα. Από την αντίσταση κατά της Χούντας και το ΠΑΚ, την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, τις θητείες του σε κυβερνητικές θέσεις και ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο, ο Θεόδωρος Κατσανέβας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και εργάστηκε για την παράταξη και την πατρίδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής 

Αντιστοίχως τη λύπη του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Κατσανέβα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Ο Θεόδωρος Κατσανέβας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην Οικονομική της Εργασίας, είχε στη διάρκεια της πορείας του, από όποια θέση κι αν υπηρέτησε, αδιάλειπτο ενδιαφέρον και συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα», αναφέρει στη δήλωσή του.

«Ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση, ενώ υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του επί σειρά ετών.Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με τον κρίσιμο τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού και συνέγραψε πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων. Για την πρόωρη απώλειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του», σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης.