Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 10:44 - Τελευταία ενημέρωση: 14:41
-A +A
Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Στάμος Ζούλας ο επί σειρά ετών αρθρογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ο Στάμος Ζούλας γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο της δημοσιογραφίας το 1955, σε ηλικία μόλις 18 ετών, στην «Καθημερινή» στην οποία εργάστηκε για περισσότερα από 60 χρόνια διανύοντας όλη την ιεραρχία της δημοσιογραφίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, η μόνη διακοπή στη μακρά αυτή διαδρομή, της οποίας υπήρξε ο μακροβιότερος συνεργάτης, ήταν η επταετής συνειδητή αποχή του από τη δημοσιογραφία στη διάρκεια της χούντας και το διάστημα 1986-1988.

Ενόψει, τότε, της εξαγοράς της Καθημερινής από τον Γ. Κοσκωτά παραιτήθηκε και ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας «Βραδυνή».

Αποχώρησε από τη «Βραδυνή» όταν εξαγοράστηκε και αυτή από τον Γ. Κοσκωτά, λόγω διαφωνίας του με παρέμβαση του νέου εκδότη στην πολιτική γραμμή της εφημερίδας. Κάλυψε δημοσιογραφικά εκατοντάδες επισκέψεις και επαφές πολιτικών ηγετών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Το «Όσα δεν έγραψα» είναι ο τίτλος του μοναδικού βιβλίου του, στο οποίο καταθέτει κάποιες από τις δημοσιογραφικές του μνήμες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Στάμου Ζούλα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Στάμος Ζούλας ανήκει στη γενιά των δημοσιογράφων που εργάστηκαν στον Τύπο σφραγίζοντας με τα έγκυρα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία τους ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου πριν από την περίοδο της δικτατορίας και κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στον γιο του δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα