7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Απάντηση Wall Street Journal σε Τραμπ: Τον ενοχλεί η πραγματικότητα

Απάντηση Wall Street Journal σε Τραμπ: Τον ενοχλεί η πραγματικότητα
AP Images

Το εκδοτικό συμβούλιο της συντηρητικής εφημερίδας Wall Street Journal απάντησε στην κριτική που άσκησε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι "είναι δυσαρεστημένος με την αναγνώριση της πραγματικότητας".

"Πρώην πρόεδροι και αντιπρόεδροι μας έχουν πει πόσο ψυχολογικά δύσκολοι είναι οι πρώτοι μήνες μετά την απώλεια της εξουσίας. Μπορούμε λοιπόν να κατανοήσουμε το γεγονός ότι ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ είναι απογοητευμένος αυτές τις μέρες, και ίσως αυτό εξηγεί την επίθεσή του εναντίον μας", ανέφερε το άρθρο της εφημερίδας. 

Σημειώνεται οτι ο Τραμπ έβαλε χθες κατά της WSJ η οποία με κεντρικό της άρθρο καλούσε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να προχωρήσει χωρίς αυτόν αν επιθυμεί να επανέλθει στην εξουσία.

Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε το μέσο ενημέρωσης που ανήκει στον όμιλο του άλλοτε συμμάχου του Ρουμπερτ Μέρντοχ, ότι υποστηρίζει "παγκοσμιοποιημένες πολιτικές όπως κακές εμπορικές συμφωνίες, ανοιχτά σύνορα και ατελείωτους πολέμους".

"Αγωνίζονται μόνο για τους κατ' όνομα Ρεπουμπλικάνους που έχουν πληγώσει τόσο πολύ το κόμμα", δήλωσε ο Τραμπ. "Ευτυχώς, κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για το άρθρο της Wall Street Journal. Έχουν χάσει την αξιοπιστία τους", πρόσθεσε.

Η εφημερίδα έγραψε ότι παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ για εκλογική νοθεία, έχασε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν με 7 εκατομμύρια ψήφους διαφορά και έχασε δύο παραδοσιακά κάστρα- την Αριζόνα και τη Τζορτζια.

"Επί Τραμπ, οι Ρεπουμπλικάνοι έχασαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο. Η αποδοχή του πρώην προέδρου δεν έφτασε ποτέ πάνω από το 50% δημοσκοπήσεις", αναφέρει η εφημερίδα. "Εφ 'όσον οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στα παράπονα του παρελθόντος του Τραμπ, δεν θα γίνουν ποτέ ξανά πλειοψηφία", σημειώνει το άρθρο.

Η Wall Street Journal κατηγόρησε τον Τραμπ για την απώλεια της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στις επαναληπτικές εκλογές της Τζόρτζια αφού "με τους διαρκείς ισχυρισμούς του για εκλογική νοθεία ώθησε πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος να μείνουν σπίτι τους".