Απάντηση Ν. Τόσκα σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Απάντηση Ν. Τόσκα σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Επίθεση στην ΕΣΗΕΑ, την οποία κατηγορεί «για χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξη πατρωνίας», κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με αφορμή ανακοίνωση του σωματείου των δημοσιογράφων, με την οποία τον φωτογραφίζει, ως τον «στρατηγό που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη», για τον τρόπο σχολιασμού ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωση- απάντηση, που εξέδωσε πριν απο λίγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας αναφέρει: «Τόλμησα να κάνω κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γιατί σε εκπομπή ενημέρωσης στην οποία έτυχε να είμαι προσκεκλημένος, μετέδιδε, όπως η ίδια είπε, φημολογίες και όχι γεγονότα. Οι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αφορμή της κριτικής μου, μου επιτέθηκαν ότι τάχα "θέλω να κάνω τον αρχισυντάκτη" ενώ είμαι στρατηγός, ότι "κάνω τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ" και άλλα παρόμοια ηχηρά. Θλίβομαι γι αυτό το χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξης πατρωνίας, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το ότι θέλετε να μου στερήσετε και το δικαίωμα κριτικής, είναι ένας αντάξιος στόχος σας. Κατά τα άλλα, σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της... πολυθεσίας!».

Σημειώνεται ότι η χθεσινή ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που εκδόθηκε, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, κάνει λόγο «για κάποιους που θέλουν να κάνουν σάκους του μποξ τους δημοσιογράφους και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια», ενώ, επίσης, εκτός των αλλων, αναφέρει ότι «ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι, πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ καταλήγει: «Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία».