Απαγορεύτηκε η «φιέστα» για το άνοιγμα των Βαρωσίων λόγω «εκλογών»

Απαγορεύτηκε η «φιέστα» για το άνοιγμα των Βαρωσίων λόγω «εκλογών»

Ματαιώθηκε η φιέστα των κατοχικών αρχών στα Βαρώσια καθώς το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» απαγόρευσε τη διεξαγωγή της τελετής, μετά από καταγγελία που έκανε ο υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του Σερντάρ Ντενκτάς.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους τόνισε ότι η διενέργεια τελετής ανοίγματος των κλειστών Βαρωσίων κατά τη διάρκεια του «εκλογικού χρονοδιαγράμματος» ενόψει των «προεδρικών εκλογών» της 11ης Οκτωβρίου, απαγορεύεται με βάση το άρθρο 80 του «νόμου περί εκλογών και δημοψηφισμάτων».

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ωστόσο πως αυτό δεν θα εμποδίσει τον κατοχικό «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ να μεταβεί το απόγευμα στην περιοχή.

Από τις 12 το μεσημέρι που άνοιξε η δίοδος για το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου έχουν περάσει περισσότερα από 1000 άτομα στην περίκλειστη πόλη. 

Σημειώνεται ότι από σήμερα επιτρέπεται η πρόσβαση στην παραλία των Βαρωσίων από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα ενώ δεν θα ζητείται από τις κατοχικές αρχές η επίδειξη οποιοδήποτε εγγράφου.