7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επανεξελέγη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επανεξελέγη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Twitter

Στην αντιπροεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επανεξελέγη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι ευρωβουλευτές της ΚΟ του ΕΛΚ ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» και η «επανεκλογή του κ. Μεϊμαράκη, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης και στήριξης του ΕΛΚ προς την αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία του έκανε αναδρομή στη δραστηριότητά του ως αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, αρμόδιος για τις σχέσεις του κόμματος με τους εθνικούς βουλευτές και επανεξελέγη με 147 ψήφους σε σύνολο 173, ενώ με μήνυμά του στο twitter ευχαρίστησε «τους συναδέλφους που τον τίμησαν με την ψήφο τους».

Ο Βέμπερ επικεφαλής του ΕΛΚ


Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επανεξελέγη επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ λαμβάνοντας 93,7% των ψήφων. Ειδικότερα έλαβε 162 από τις 173 ψήφους, με 11 αποχές και καμία ψήφο κατά.

«Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στους συναδέλφους μου για την επανεκλογή μου ως Προέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας για την ενίσχυση της χριστιανοδημοκρατίας και της κεντροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο Μ. Βέμπερ.

«Θα πολεμήσουμε αυτούς που θέλουν να βλάψουν και να καταστρέψουν την Ένωσή μας. Η χριστιανοδημοκρατία βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΕΛΚ είναι η κινητήρια δύναμη για μια ισχυρή και σταθερή Ευρώπη κοντά στους πολίτες», συμπλήρωσε.