Αντιπολίτευση... troll. Κατηγορούν τους νυν γι' αυτά που έκαναν και οι ίδιοι!

Αντιπολίτευση... troll. Κατηγορούν τους νυν γι' αυτά που έκαναν και οι ίδιοι!

Κατορθώνει να τα μπλέκει όλα και να χάνει στα πάντα, επειδή είναι ανορθολογικός και ισοπεδωτικός! Θα μπορούσε δηλαδή σε κάποιους - λίγους - εκ των ισχυρισμών του ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την συμφωνία «του κοινού».

Όμως από κεφαλής άρξασθαι. Ο Αλέξης κατατρίβεται σε δευτερεύοντα, μηδαμινά, ενίοτε και αστεία θέματα, με τα οποία ασχολείται τόσο σαρωτικά, φανατικά και αλλοπρόσαλλα, που χάνει ακόμα και σε κάποια που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβληματισμό (π.χ. μισθοί στελεχών ΕΡΤ).

Καταδέχεται - όντας πρώην Πρωθυπουργός - να σχολιάζει τον Μητσοτάκη ως «χαρούμενο πρωθυπουργό», επειδή πέρασε από την πλατεία Κολωνακίου και πήρε take away καφέ σε χάρτινο κύπελο στο χέρι, καθ΄ οδόν προς το Μαξίμου!

Ο γράφων δεν γνωρίζει (και δεν πιστεύει) αν ήταν επικοινωνιακό τέχνασμα του Μητσοτάκη, να δείξει «ένας από μας». Ωστόσο ακόμη και αν η φωτογραφία κατά την συνάντησή του με δυο γνωστούς δημοσιογράφους στο Κολωνάκι (που χωρίς ντροπή την έκανε πρωτοσέλιδο η Αυγή – τι φτήνια…), ήταν στημένη, δεν ήταν πάντως τόσο προκλητική, όσο ήταν η ωμή παραδοχή του κάποτε υπουργού του επί των Οικονομικών, του «εστέτ» Γιάνη. Για τότε λέμε, που έστελνε αδύναμους 85χρονους στα ΑΤΜ να περιμένουν στην σειρά τους να βγάλουν 60 ευρώ, και ο ίδιος δήλωνε ότι δεν ήταν αρμόζον (για την μεγαλειότητά του) να στηθεί στην ουρά των ΑΤΜ.

Το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε από χιονιά η εθνική οδός. Κυριολεκτικά δεινοπάθησαν οικογένειες με μικρά παιδιά, που έμειναν καθηλωμένοι για οχτώ ώρες στο αυτοκίνητο τους (το ότι έφταιγαν και αυτοί που παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ βγήκαν weekend - τσάρκα, λίγοι «μίζεροι», όπως ο γράφων, το είχαν καυτηριάσει).

Δεν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Είχε γίνει και άλλες φορές. Οι πλέον εμφατικές ήταν το 2002, το 2004. Ούτε έφταιγαν οι τότε κυβερνήσεις. Έφταιγε το κράτος της φαιδράς πορτοκαλέας - και αυτή τη φορά το λέμε χωρίς απαξιωτική ειρωνεία.

Μεσογειακή χώρα είμαστε, δεν μπορούμε να έχουμε την υποδομή προβλεπτικής αντιμετώπισης ενός χιονιά που δεν έρχεται κάθε χρόνο. Πολύ περισσότερο που η παρούσα θεομηνία κατά την ΕΜΥ ήταν η χειρότερη των τελευταίων 40 ετών!

Ακόμη και στις μαθημένες και έτοιμες γι’ αυτά ΗΠΑ, υπήρξε μπλακ άουτ (Τέξας). Παράλληλα στην Ιταλία υπήρξαν νεκροί και νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ στη Γαλλία τη Γερμανία και αλλού, αποκλείστηκαν περιοχές. Πολύ λογικό να συμβαίνει και στην Ελλάδα, και με κάθε κυβέρνηση.

Παράλληλα το 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ πάλι, έκλεισε προκαταβολικά η εθνική οδός για περίπου 70 χιλιόμετρα, για να μην επαναληφθεί η ταλαιπωρία του 2017. Τότε κανείς δεν υπαινίχθηκε ότι το έκανε για να απαλλάξει την εταιρία που εκμεταλλεύεται τον δρόμο, από τη βάσανο προστίμων, όπως το ισχυρίστηκε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης πουθενά εκτός της Ελλάδας, δεν έγινε αντικείμενο κεντρικής πολιτικής διαμάχης η κακοκαιρία. Μόνο εδώ, όπου ο Αλέξης πήγε στη Βουλή για να κατακεραυνώσει το «επιτελικό κράτος» που επαγγέλθηκε ο Μητσοτάκης. Και το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει ευτελή τροφή στα troll του στο twitter! Ασχολήθηκε αν ο – «χαρούμενος» κατά τη φράση του - Μητσοτάκης «έπινε» καφέ στο Κολωνάκι στα όρθια! (γιατί ως γνωστόν ο καφές σε ντοπάρει, σε κάνει χαρούμενο και σε ωθεί στο… δε βαριέσαι αδερφέ!).

Έχει ανάγκη να προσελκύσει την εμπιστοσύνη του μέσου πολίτη, αυτού που χειμάζεται συνθλιβόμενος στο οικονομικό συρίγγιο που μπήκε η χώρα λόγω μνημονίων (που επεκτάθηκαν και επί ΣΥΡΙΖΑ), οικονομικής καθίζησης που έφερε η πανδημία.

Και δεν το επιτυγχάνει όταν τα στελέχη του ξαμολιούνται στα κανάλια και κατηγορούν την κυβέρνηση επειδή έκλεισε την εθνική «ενώ δεν υπήρχε νιφάδα χιονιού». Υποψιαζόμαστε ότι τους «κάθισε» άσχημα το εκ των προτέρων κλείσιμο της εθνικής. Θα ήθελαν να εγκλωβιστεί κόσμος, και να ρεφάρουν τη δική τους αποτυχία του 2017). Είναι δε άκρως διασκεδαστικό, όταν ο αντίπαλοί τους αναδημοσιεύουν στα social media τα τότε βίντεο, του 2017 και του 2019 και τους εξευτελίζουν.

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ - σε ένα άλλο θέμα - επικρίνουν την κυβέρνηση αποδίδοντάς της πρόθεση λογοκρισίας, με αφορμή την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας, που αφορά στα οπτικοακουστικά Μέσα.

Συγγνώμη: Εμείς, ως στήλη εδώ στο Liberal.gr, δικαιούμαστε να επικρίνουμε. Ο γράφων πρόσφατα (Σάββατο 13 Φεβρουαρίου), δημοσίευσε επικριτικό άρθρο για το θέμα, με τίτλο «Ο μοντέρνος ολοκληρωτισμός της πολιτικής ορθότητας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ήταν κυβέρνηση το 2018, και τότε αποδέχτηκε την κοινοτική οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Την ψήφισε χωρίς να προβάλει Veto. Με τι μούτρα σήμερα κατηγορούν τους νυν για πρόθεση λογοκρισίας, σε οδηγία που οι ίδιοι ψήφισαν;