Αντιπολεμική πορεία στην Αθήνα - Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Αντιπολεμική πορεία στην Αθήνα - Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο καλούν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, όπως και αντιπολεμικές κινήσεις με αφορμή τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σολεϊμανί και την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι διοργανωτές καταδικάζουν «την εγκληματική ενέργεια των ΗΠΑ και τις απειλές νέων χτυπημάτων από τον Ντόναλντ Τραμπ» και ενώνουν τη φωνή τους με «τα αντιπολεμικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, απαιτώντας καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δολοφονικά χτυπήματα».

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν μεταξύ άλλων οι: Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, Ιντιφάντα-Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, κ.ο. Ανασύνταξη, Κρίση και Κριτική, Κ-σχέδιο, ΛΑ.Ε., Παρέμβαση, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά, Samidoun-Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Κρατουμένων.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται πλησίον της αμερικανικής πρεσβείας.

Κίνηση και μποτιλιάρισμα στους δρόμους 

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου προς την αμερικανική πρεσβεία.