Αντίποινα Τούρκων χάκερς για τους «8»: «Έριξαν» την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Αντίποινα Τούρκων χάκερς για τους «8»: «Έριξαν» την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Επίθεση δέχτηκε η ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με μήνυμα Τούρκων χάκερς «έριξαν» το presidency.gr ως αντίποινα για την χορήγηση ασύλου σε ακόμη έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής ήταν αδύνατη η πρόσβαση χρηστών στο www.presidency.gr, καθώς ένα μήνυμα τους ειδοποιούσε ότι ο ιστότοπος αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα. Τελικά, η ιστοσελίδα επανήλθε το μεσημέρι αν και πάλι η σύνδεση δεν ήταν πάντοτε επιτυχημένη,

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα Τούρκων χάκερς με το όνομα «Aslan Neferler» οι οποίοι με μήνυμά τους σε τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ως αντίποινα στην χορήγηση ασύλου σε ακόμη έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ερντογάν.

Η ενέργεια αυτή συνέβη λίγες μόλις ώρες μετά την αποστολή επίσημη επιστολή εκ μέρους της Άγκυρας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, με την οποία ζητά την έκδοση των «8», διαβεβαιώνοντας ότι τότε οι δύο Έλληνες θα έχουν μια «δίκαιη δίκη».