Αντιπεριφέρεια Πέλλας: Άμεση αποζημίωση των αγροτών μετά τις χαλαζοπτώσεις

Αντιπεριφέρεια Πέλλας: Άμεση αποζημίωση των αγροτών μετά τις χαλαζοπτώσεις

Την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις, ζητά η αντιπεριφέρεια Πέλλας, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Έδεσσας, υπό την αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αθηνά Αηδονά.

Η ίδια επισήμανε σε δηλώσεις της, ότι απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), ώστε να ανακουφιστούν οι αγρότες και να αποφευχθεί το αδιέξοδο στην τοπική οικονομία. Παράλληλα σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε παρουσία των εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων διατυπώθηκαν δέκα προτάσεις που εστάλησαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η άμεση εκτίμηση των ζημιών στην Πέλλα και την Ημαθία, η επίσπευση των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων, η δωρεάν διανομή των αδιάθετων ποσοτήτων ροδάκινων σε κοινωφελή ιδρύματα, τον στρατό και τα σχολεία, η έναρξη της διαδικασίας καταβολής προκαταβολών αποζημιώσεων, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η επέκταση των προγραμμάτων προστασίας από χαλάζι, η λήψη μέτρων τακτοποίησης οικονομικών υποχρεώσεων των αγροτών, η πρόσληψη γεωπόνων - εκτιμητών κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ