Αντιμετωπίζουμε ασύμμετρη απειλή μέσα από εισβολή αμάχων
Αντώνης Σαμαράς

Αντιμετωπίζουμε ασύμμετρη απειλή μέσα από εισβολή αμάχων

Την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με «εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών» και «ασύμμετρη απειλή μέσα από 'εισβολή' κατευθυνόμενων αμάχων» εκφράζει σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ για την υπόθεση Novartis αναφέρει πως «όλοι έχουν αντιληφθεί πια... ότι πρόκειται για σκευωρία και για συμμορία».

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έγινε ξανά «κράτος» γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της. Μετά από αυτό κέρδισε τον σεβασμό όλων και έγινε ξανά «γεωπολιτικός παίκτης» στην περιοχή».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως «αποφασιστικό βήμα» το κλείσιμο των συνόρων από την ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμα κινήσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να εξουδετερώσει τα σχέδια του Ερντογάν».

Αναφορικά με τις επισημάνσεις του για «την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού» την οποία θεωρούσε «αδύνατο σημείο» της κυβέρνησης κατά τους πρώτους μήνες της θητείας της, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι «δεν λέγονται 'εσωκομματική αντιπολίτευση', αλλά πραγματική και ουσιαστική στήριξη. Ο Κυριάκος το ξέρει αυτό».

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως «όλοι έχουν αντιληφθεί πια, με όσα έρχονται στο φως, ότι πρόκειται για σκευωρία και για συμμορία», προσθέτοντας «νομίζω ότι βρισκόμαστε πλέον στο κατώφλι πολύ σοβαρών εξελίξεων για την πλήρη αποκάλυψη της σκευωρίας». Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «ήταν όλα στημένα, από την αρχή εν γνώσει τους. Για τον κ. Τσίπρα δεν έχω να πω τίποτε. Απλά …συμφωνώ μαζί του. Όπως ανέφερε και ο ίδιος στη Βουλή, όλα αυτά "δεν μπορούσε να τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος". Αυτό λέω κι εγώ…».

Τέλος, για την βραχυχρόνια αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού, ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει την διεκδίκηση μέτρων χαλάρωσης, καταλήγοντας ότι «μεσοπρόθεσμα και μακροχρόνια μόνο οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις μπορούν να μας σώσουν».