Αντιεισαγγελέας Ζαχαρής: Ζητά από την Ελ. Τουλουπάκη όλα τα έγγραφα για τη Νovartis

Αντιεισαγγελέας Ζαχαρής: Ζητά από την Ελ. Τουλουπάκη όλα τα έγγραφα για τη Νovartis

Όλα τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της σχετικά με την υπόθεση Novartis ζητά από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευαγ. Ζαχαρής σημειώνοντας μάλιστα πως πρέπει να αποσταλούν και στην Προανακριτική Επιτροπή. 

Συγκεκριμένα, με επιστολή του ο κ. Ζαχαρής αναφέρει ότι «επιβάλλεται να αποστείλει τόσο προς ημάς, όσο και προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής» κάθε κρίσιμο για την διερεύνηση της υπόθεσης έγγραφο γιατί κατά την ποινική προδικασία δεν τίθεται καμία απαγόρευση από την ελληνική έννομη τάξη.

Όπως, μάλιστα, σημειώνει ο ίδιος «κατόπιν αυτού επιβάλλεται να αποστείλετε τόσο προς ημάς όσο και προς το πρόεδρο της ανωτέρω ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής κάθε κρίσιμο για την κατά νόμο ποινική διερεύνηση της προκειμένης υποθέσεως έγγραφο, το οποίο συντελεί στην ανακάλυψη της αλήθειας».

Με λίγα λόγια, ο κ.  Ζάχαρης εγκαλεί την Ελ. Τουλουπακη που δεν έχει στείλει τα έγγραφα στην επιτροπή, δυσκολεύοντας το έργο της αποκάλυψης της αλήθειας ως προς τη διερεύνηση της σκευωρίας.

Η ίδια, πρέπει να σημειωθεί, έχει δηλώσει πως δεν έχει στείλει όλα τα έγγραφα κάνοντας λόγο για άκρως απόρρητα στοιχεία επικαλουμενη μάλιστα της συνεργασία με ξένες αρχές.