Αντίδραση Ν. Χαρδαλιά για τον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει κορονοϊός»

Αντίδραση Ν. Χαρδαλιά για τον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει κορονοϊός»

Την αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε μητέρα 24χρονης η οποία σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κορονοϊός». «Δυστυχώς, μια ελάχιστη μειοψηφία συνεχίζει να κάνει τα ίδια, όπως τότε στην εποχή του Μένουμε σπίτι», επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην επίμαχη δήλωση μητέρας που σημείωσε στο Mega πως «με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορονοϊός» μετά τη γνωστοποίηση ότι η κόρη της που ταξίδευε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένο έμαθε ότι είναι θετική και της δόθηκε λοιπόν οδηγία να επισκεφτεί αρχικά νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, κάτι που αγνόησε επιδεικτικά. Η 24χρονη διανυκτέρευσε στην Αθήνα και το επόμενο πρωί, μπήκε στο πλοίο της για Σαντορίνη.

«Κάθε κρούσμα είναι ένα στοίχημα για εμάς. Δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν, είμαι ευγνώμων στον ελληνικό λαό σαν πατέρας και σαν πολίτης, που υπακούει στα μέτρα. Δυστυχώς, μια ελάχιστη μειοψηφία συνεχίζει να κάνει τα ίδια, όπως τότε στην εποχή του "Μένουμε σπίτι", έτσι και τώρα στην εποχή του "Μένουμε ασφαλείς" τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Και συνέχισε: Πρέπει να πω ότι αυτοί οι... εξυπνάκηδες έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η ποιοτική ανάλυση του προφίλ τους είναι συγκεκριμένη. Ακόμα και τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά τους προφίλ είναι συγκεκριμένα. Δεν είναι η ώρα να δαιμονοποιήσουμε, είναι ελάχιστοι. Δεν είναι συμπτωματικό, αλλά όπως έμαθα πριν λίγο, η μητέρα της κοπέλας βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά «η απάντηση σε όλο αυτό το κίνημα που πάει να δημιουργηθεί είναι να συνεχίσουμε με υπομονή να κερδίζουμε τη μία μάχη μετά την άλλη. Προσπαθούμε καθημερινά, έχουμε τον απόλυτο έλεγχο, ξέρουμε τι μας γίνεται. Η ιχνηλάτηση είναι αυτή που έχει παίξει τον καθοριστικό ρόλο στο ότι το ΕΣΥ δεν πιέστηκε. Είμαστε εδώ για να παλεύουμε, όχι για να κουνάμε το δάχτυλο».