Αντίδραση αστυνομικών για δήλωση Γ. Κυρίτση: Αήθης συμπεριφορά, είναι απερίγραπτος

Αντίδραση αστυνομικών για δήλωση Γ. Κυρίτση: Αήθης συμπεριφορά, είναι απερίγραπτος

Την αντίδραση των αστυνομικών προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση ότι δεν θυμάται «ποτέ κανείς να πέθανε από μολότοφ», με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) Σταύρο Μπαλάσκα να χαρακτηρίζει αήθη τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο κ. Μπαλάσκας, τόνισε πως ο κ. Κυρίτσης «θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και άλλοι τόσοι νοσηλεύτηκαν στην εντατική και σώθηκε η ζωή τους τελευταία στιγμή. Λυπάμαι για τον κ. Κυρίτση και το πολιτικό του ήθος, είναι απερίγραπτος». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαρακος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως «ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Κυρίτσης, μπερδεύει τις μολότοφ με τις μπογιές και τα τρικάκια, τις θεωρεί ένα ήπιο μέτρο αντίδρασης. Τον προκαλούμε, στην πρώτη επίθεση που θα δεχθεί αστυνομικός από μολότοφ, να έρθει στο νοσοκομείο να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη φονικότητα αυτών των όπλων. Λυπούμαστε που ξεχνάει ότι σε μία δημοκρατία δεν έχει θέση η βία αλλά ο διάλογος».

«Θα πρέπει να περιμένουμε να καεί κάποιος ζωντανός για να αντιληφθούμε ότι η φωτιά μπορεί να σκοτώσει;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας, προσθέτοντας «εκείνοι που θα μπορούσαν να δώσουν την πλέον αποστομωτική απάντηση στον κ. Κυρίτση δεν μπορούν διότι, είναι νεκροί... Και είναι οι νεκροί της Μαρφίν που κάηκαν από τις μολότοφ που ο κ. Κυρίτσης θεωρεί ακίνδυνες».

Αντίδραση υπήρξε και από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Τσαϊρίδη, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ανέφερε πως «η δήλωση του κ. Κυρίτση έχει προκαλέσει οργή σε όλους τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν δεχθεί χιλιάδες μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων, διαδηλώσεων ακόμα και στα γήπεδα» .