Αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για το «Makedonian Pride»

Αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για το «Makedonian Pride»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση εθνικιστικών οργανώσεων να πραγματοποιήσουν το πρώτο «Makedonian Pride» στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης αποφάσισε να μην διατεθεί κανένας χώρος, ενώ με ψήφισμά του το δημοτικού συμβούλιο του δήμου Καλαμαράς ανακοίνωσε ότι δεν θα διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση του στην πόλη. Αντιφασιστική συγκέντρωση προγραμματίζεται στο δημαρχείο.

Την απόφαση να μην διατεθεί το κινηματοθέατρο "Άστρον" στη Μενεμένη για την πραγματοποίηση του "Makedonian Pride", γνωστοποίησε μιλώντας στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "δεν θα πραγματοποιηθεί το "Makedonian Pride" στον "Άστρον", υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή. Ενημέρωσα ήδη όλους όσους όφειλα, όπως και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το "Άστρον" είναι δημοτική περιουσία και δεν πρόκειται να τον διαθέσουμε για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο χώρος κλειδώθηκε".

Σημειώνεται ότι σήμερα είχε ανακοινωθεί από την εθνικιστική οργάνωση ότι το "Makedonian Pride" θα πραγματοποιηθεί στον κινηματοθέατρο "ΑΣΤΡΟΝ", στη Μενεμένη, το οποίο υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετο «στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του «Ιερού Λόχου2012», την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας», ενώ κάλεσμα έχει απευθύνει η Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο Καλαμαριάς σήμερα Κυριακή.

Από τη πλευρά της η εθνικιστική οργάνωση με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι «η εκδήλωση θα γίνει κανονικά την Κυριακή στις 17.00 το απόγευμα και όλα βαίνουν βάση του προγράμματος».

Διαβάστε ακόμη: Εργαζόμενοι Δήμου Καλαμαριάς: «Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες»