Αντιδράσεις πολιτών για τα δεκαώροφα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη - Παρέμβαση Μπακογιάννη

Αντιδράσεις πολιτών για τα δεκαώροφα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη - Παρέμβαση Μπακογιάννη

Πάνω από 5.000 υπογραφές έχουν συγκεντρώσει πολίτες μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με στόχο να εμποδισθεί η ανέγερση πολυώροφων πολυκατοικιών που κρύβουν την Ακρόπολη.

Οι πολίτες που συμμετέχουν την πρωτοβουλία αυτή κάνουν λόγο για αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού, αφωνία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δήμου Αθηναίων που σε συνδυασμό με τους εξωφρενικούς ισχύοντες όροι δόμησης, όπως τους χαρακτηρίζουν έχουν δώσει το πράσινο φως για την ανέγερση νέων 10-11ώροφων ξενοδοχείων μαμούθ κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Παρέμβαση Κ. Μπακογιάννη για τους συντελεστές δόμησης γύρω από την Ακρόπολη

Όχι, στην ανέγερση πολεοδομικών εκτρωμάτων στην περιοχή του Μακρυγιάννη, που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης. 

«Η Ακρόπολη ανήκει σε όλους. Σε όσους έφυγαν και σε εκείνους που θα έρθουν. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε πολεοδομικά εκτρώματα να ξεφυτρώνουν γύρω της και να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω στο φως της» δήλωσε, αναφερόμενος στην ανέγερση δεκαώροφων κτηρίων στην περιοχή του Μακρυγιάννη που έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων. 

Ο κ. Μπακογιάννης, τονίζει ότι πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα των συντελεστών δόμησης που ισχύουν στη συγκεκριμένη περιοχή και επισημαίνει ότι ο τωρινός νόμος «δίνει σήμερα τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο». Στο οποίο, όπως είπε, «θα υπάρξει μια ειδική προσέγγιση σε επιλεγμένες ζώνες γύρω από σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη. Με αξιολόγηση των σημερινών πολεοδομικών ρυθμίσεων και προβλέψεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Και διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου όπου κρίνεται απαραίτητο».