Αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Ο ελληνικός λαός τις έχει πληρώσει ακριβά

Αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Ο ελληνικός λαός τις έχει πληρώσει ακριβά

Αντιδράσεις προκάλεσε από σύσσωμη την αντιπολίτευση η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το  βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της οποίας μοίρασε τα πλεονάσματα που προήλθαν από την υπερφορολόγηση των πολιτών και μίλησε για δημοσιονομικό χώρο που θα φτάσει όχι τα 700 εκατ. ευρώ αλλά τα 900 εκατομμύρια.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στην κυβέρνηση υπενθύμισε ότι το υπερπλεόνασμα προέρχεται από αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών Δημοσίου προς τρίτους και από την υπερφορολόγηση 1.000.000 πολιτών, χρησιμοποίησε έναν στίχο ενός τραγουδιού. «Άρα μην κουραζόμαστε την απάντηση την έχει δώσει πριν χρόνια ο Στράτος Διονυσίου σε σχέση με τους μποναμάδες και την γενναιοδωρία σας «μας υποχρέωσες, μας υποχρέωσες, μας δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες», είπε με έμφαση.

Από την πλευρά του, ο έτερος Αντιπρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε… έκπληκτος από όσα άκουσε από τα χείλη του πρωθυπουργού. «Το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι οι 100 μέρες που διανύσαμε από 21η Αυγούστου είναι οι πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής σας και πρέπει να κριθείτε μόνο για αυτές γιατί οι προηγούμενες ήταν μνημονιακές», είπε και αναρωτήθηκε: Άρα αφού κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου δεν είχαν ούτε 100 μέρες διακυβέρνησης, δεν ισχύει η κριτική σας και είναι μόνο για τους κακούς δανειστές;

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα προεκλογικά σόου του κ.Τσίπρα, τόνισε σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου σχετικά με τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Ο κ. Κεγκέρογλου συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας «ομολόγησε ότι εξόντωσε τους πολίτες επί 3 χρόνια με την υπερφορολόγηση που επέβαλε και τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε. Παίρνει 10 χωρίς ντροπή και επιστρέφει 1 πανηγυρίζοντας». «Το ερώτημα προς αυτόν είναι, θα ψηφίσει την ολοκληρωμένη πρόταση οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής;».

Η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου του λαού, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στον κυβερνητικό "βομβαρδισμό τροπολογιών" και κατήγγειλε ότι οι τροπολογίες αυτές είναι το προσωπείο της βαθιάς αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Οι τροπολογίες που φέρνετε δεν αναιρούν τον ταξικό χαρακτήρα σας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίων, υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, υπέρ των μονοπωλίων», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση.

«Η Κυβέρνηση όχι μόνο διατήρησε το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά το πήγε παραπέρα. Τσακίσατε τα εργατικά δικαιώματα, διαμορφώνετε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Μία κυβέρνηση που από το 2015 και μετά συνεχώς κόβει μισθούς, συντάξεις και επιβάλλει φόρους, έρχεται ελάχιστα προ της προκηρύξεως των εκλογών και δίνει ελεημοσύνη, χαϊδεύει τα αυτιά της πελατείας της και με άφρονες εξαγγελίες θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας». Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια της Βουλής.