Αντί να απολογηθούν, μιλούν ακόμη για ανάγκη ελέγχου «των αρμών της εξουσίας»
Οικονόμου για παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Αντί να απολογηθούν, μιλούν ακόμη για ανάγκη ελέγχου «των αρμών της εξουσίας»

«Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του κράτους δικαίου και η υποβάθμιση της δημοκρατίας μας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Novartis του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

«Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και προσθέτει πως «το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου "των αρμών της εξουσίας"» και «αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννης Οικονόμου: 

«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμφθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του κράτους δικαίου και η υποβάθμιση της δημοκρατίας μας. Οι θεσμοί μας τελικά άντεξαν και η Κυβέρνησή μας δεσμεύεται στην απόλυτη θωράκισή τους.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου «των αρμών της εξουσίας». Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια».