Άνθιμος: Ο κλήρος δεν συζητά διαχωρισμό Εκκλησίας - κράτους

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 10:33
-A +A
Άνθιμος: Ο κλήρος δεν συζητά διαχωρισμό Εκκλησίας - κράτους

Τα κυβερνητικά στελέχη που προωθούν με δηλώσεις τους την ιδέα διαχωρισμού κράτους κι Εκκλησίας δεν υπολογίζουν τα σημερινά δεδομένα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Τόνισε, δε, πως η Εκκλησία έχει μεγάλη πνευματική υπόσταση, προσφορά στο γένος κι έχει πραγματοποιήσει πολλές θυσίες για το καλό της Ελλάδας ενώ επεσήμανε ότι στην πλειοψηφία του ο κλήρος ούτε θέλει να συζητήσει για τον διαχωρισμό ούτε είναι διατεθειμένος να το πράξει.

Αναφορικά με την συμφωνία για το Σκοπιανό και τους τριγμούς που προκαλέσει στην κυβέρνηση, ο κ. Άνθιμος εκτίμησε πως θα συνεχιστούν οι αποχωρήσεις μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτών Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν είναι σε θέση να υιοθετήσει σενάριο πτώσης της κυβέρνησης.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης προσέθεσε πως η συμφωνία δεν έπρεπε να συνομολογηθεί με την πΓΔΜ, εκτιμώντας ότι ο λαός δεν είναι ικανοποιημένος ή ευχαριστημένος.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι αληθεύουν οι καταγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου για πιέσεις σε βουλευτές από επιχειρηματικά συμφέροντα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 14/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα