Ανώτατοι δικαστικοί: Διαθέτουν το μισό μισθό τους για τον κορονοϊό

Ανώτατοι δικαστικοί: Διαθέτουν το μισό μισθό τους για τον κορονοϊό

Το παράδειγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ακολούθησε η ηγεσία της Δικαιοσύνης που αποφάσισε να χορηγήσει το 50% του μισθού της υπέρ του ειδικού λογαριασμού για την ενίσχυση του συστήματος υγείας λόγω κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας εξαιτίας της κρίσης από το νιό, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, συναποφάσισαν να χορηγήσουν το 50% του μισθού τους για δύο μήνες.

Τα χρήματα θα κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί και ήδη έχουν διαθέσει το μισό μηνιαίο μισθό τους, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας κ.α. Η κίνηση της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, εκτιμάται πως θα δώσει το έναυσμα ώστε να προβούν σε αντίστοιχη κίνηση και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί.

Επισημαίνεται πως ήδη, οι δικαστικές ενώσεις από όλους τους κλάδους της Δικαιοσύνης προσέφεραν στον ειδικό λογαριασμό το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία τους.